Press J to jump to the feed. Press question mark to learn the rest of the keyboard shortcuts
3

Netbrain Jumpbox

I am hoping someone on here is familiar with Netbrain. I need to use a jumpbox (ubuntu) to access my network devices. However, when testing the jumpbox settings I get the below results. I verified that I can SSH from the Netbrain server to the jumpbox without issue. I also checked the syslog on the jumpbox and see no login attempts. I'm thinking this may be related to the way the shell is setup on the jumpbox. It drops you onto a blank line when you login. Is there anyway to enable debugging in Netbrain?

SSH to [x.x.x.x] via local
SSH to [x.x.x.x] successfully via local
Prepare disconnecting to because of timeout(30 seconds) , Return from Device:[]
SSH to [x.x.x.x] Disconnected

---Jumpbox is tested unsuccessfully via Local---

Thank you in advance!

8 comments
72% Upvoted
What are your thoughts? Log in or Sign uplog insign up

NetBrain is dumb sometimes. It doesn't realize the jumpbox is waiting for a username/password to be entered so it's timing out. You'll need to update the settings for the jumpbox so it can recognize the username and password prompts.

Original Poster1 point · 2 days ago

I was thinking the same, but I've manipulated the settings various times with no success. Also, I expect to see something in the jumpbox's log when a connection is attempted.

What version are you on? I'm looking at my setup now on 6.2a and the output you're getting indicates it successfully logged in. Try changing the username to something definitely incorrect. You should instantly get a connection failed instead.

Original Poster1 point · 1 day ago

Version 6.1a1 - I tried a bogus username and the response below was nearly instant.

SSH to [x.x.x.x] via local

Connected Failed: Code 30016, Description Invalid username or password reported by server, or bad private key.

SSH to [x.x.x.x] Disconnected

Based on this, I'm thinking netbrain isn't recognizing that the login/authentication has been completed and at a terminal prompt.

---Jumpbox is tested unsuccessfully via Local---

Packet Farmer
2 points · 2 days ago

Is this NetBrain 6 or 7?

Original Poster1 point · 1 day ago

version 6.1a1. See above reply.

Same thing happens with other devices when using Netbrain with unclassified and you are trying to teach it for prompts. I just takes a bunch of trials. It would be nice to see what it is actually doing with a debug option while you are doing setting it up.

Original Poster1 point · 1 day ago

I've been trying to find some type of debugging option off and on for weeks. I even did a tech support dump which generated a ton of log files but based on search of all the files the jumpbox IP wasn't listed anywhere.

Community Details

123k

Subscribers

719

Online

###Enterprise Networking Routers, switches and firewalls. Network blogs, news and network management articles. Cisco, Juniper, Brocade and more all welcome.

Create Post
r/networking Rules
1.
Rule #1: No Home Networking.
2.
Rule #2: No Certification Brain Dumps / Cheating.
3.
Rule #3: No BlogSpam / Traffic re-direction.
4.
Rule #4: No Low Quality Posts.
5.
Rule #5: No Early Career Advice.
6.
Rule #6: Educational Questions must show effort.
Cookies help us deliver our Services. By using our Services or clicking I agree, you agree to our use of cookies. Learn More.