GHVD Uncategorized Donatie voor Ezelshoeve

Donatie voor Ezelshoeve

De lente hangt in de lucht vandaag en er is een aangename temperatuur, waar zowel mens als dier blij van word. Ik werd dan ook weer ontvangen door een gezellig clubje mensen, die er zin in hadden. Ook de honden ontvingen me met veel enthousiasme. De 25 ezels die de ezelshoeve op dit moment herbergt waren allemaal buiten en lieten zich gewillig borstelen door de vrijwilligers, of probeerden enkele vroege grassprietjes te verorberen. Heel erg blij waren ze met de € 1000,- die werd geschonken door Dier & Partner. de donatie zal gebruikt gaan worden om de quarantaine stallen te renoveren en zo aan te passen dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Ook van de € 500,- van Goed Hart Voor Dieren zal dankbaar gebruikt gemaakt worden. “Er moet nog veel gebeuren”, volgens Jacqueline van Stichting Ezelshoeve. “We zijn op dit moment ook bezig de electriciteit te vernieuwen, zodat alles veilig blijft. En we komen nog steeds ezels tegen die onder erbarmelijke omstandigheden moeten zien te overleven, en die we desnoods opkopen om ze weer gezond te maken en ze het vertrouwen in mensen terug te geven. Het is niet altijd onwil”, zo vertelt ze verder, “maar ook vaak gebrek aan kennis. Een ezel is bv. veel minder bestand tegen slechte weersomstandigheden dan een paard, doordat hij geen ondervacht heeft en ook geen vet in zijn vacht. De vacht van een ezel is meer te vergelijken met het hoofdhaar bij mensen. één regenbui en hij is nat tot op zijn huid. Als hij dan ook nog eens in de wind of op de tocht moet staan, is een longontsteking gemakkelijk op te lopen. Ook het bijhouden van de hoeven en het gebit is erg belangrijk. We komen nog steeds erg veel ezels tegen die door de pijn aan hun gebit niet normaal kunnen eten en daardoor ondervoed raken.

Jacqeline heeft het plan opgevat een boek te schrijven, zodat mensen beter geïnformeerd zijn hoe een ezel te verzorgen en hoe er mee om te gaan. Het karakter van een ezel is nu eenmaal anders dan dat van een paard! Goed werk Jacqueline.

Op 20 juni 2010 is er een open dag op de Ezelshoeve die duurt van 10.00-17.00 uur. Dit jaar vieren ze hun eertse lustrum, zodat de open dag extra feestelijk wordt! Er zullen oude ambachten gedemonstreerd worden, er vallen leuke prijzen te winnen met de tombola en er zal veel leuks te doen zijn voor kinderen. Dus pak je agenda en beleef een leuke dag op de Ezelshoeve. Goorweg 3 in Baarle-Nassau.